|
Termin:
|
suva masa
|
|
Definicija:
|
Težina tkiva dobijena dovoljno dugim sušenjem u peći na visokoj temperaturi, da bi se odstranila sva voda. Sušenje zamrzavanjem, takođe može biti primenjeno, ali stvara neznatno različit rezultat, pošto vezana voda nije odstranjena. |
|
Sinonimi:
|
|
|
Skraćenice:
|
|
|
Nadređeni koncept:
|
vodni režim biljaka - teorijske i praktične osnove
biljna proizvodnja i zaštita bilja
poljoprivreda
|
|
Bibliografija
:
|
Biotehnološki rečnik za hranu i poljoprivredu. , Zaid A, Hughes H G, Porceddu E, Nicholas F, Srpska verzija - Miroslav Plavšić, 2007
|
|
|
Termin:
|
dry weight
|
|
Definicija:
|
The weight of tissue obtained following sufficiently prolonged oven-drying at high temperature to remove all water. Freeze-drying may also be employed but generates a slightly different result because bound water is not removed. |
|
Sinonimi:
|
---
|
|