Prelistavanje
Pretraga
Pomoć
Registracija
Prijava
Prelistavanje
Srpski
English
German
Français
food technology
autochthonous lactic acid bacteria
autochthonous lactic acid bacteria
funtional food
prebiotics
probiotics
crotective cultures
sinbiotics
starter cultures
}
the chemistry of fruits and vegetables
water activity
autoxidation of lipids
caramelization
osmoanabiosis
browning
refractometric value
dry matter
Odour/flavour threshold values
}
innovation in production of fermented dairy products and cheeses
Homogenization
Casein
Coagulation of milk
Lactation
Lactose
Butter
Skim milk
Pasteurization
Sineresis
Rennet
Whey
}
Food Microbiology
Aerobic fermentation
Foodborne Intoxication
Foodborne Toxicoinfection
Anaerobic fermentation
Bacteria
Biofilms
Eucaryotic cells
Pathogen
Procaryotic cells
Serovars
Viruses
}
microbiological Food Safety
Phenotype
Genotype
Intoxication
Pathogen
Polymerase chain reaction
}
design and optimization of refrigeration plants in food industry
absolute humidity
expansion valve
refrigeration
evaporative cooling
evaporator
gas compressor
vapor-compression refrigeration system
condenser
air conditioning
psychrometer
refrigerant
relative humidity
ultra low concentration oxygen storage
specific enthalpy
freezing point
frost point
wet-bulb temperature
dew point temperature
dry-bulb temperature
heat pump
heat load of refrigeration installations
}
Sanitation of food facilities
Aerosols
Hazard analysis and critical contol points
Biofilms
Cleaning in place
Detergents
Disinfection
Sanitation
}
drying fruit
water activity
indirect fruit drying
candied fruit
rehydration
convective fruit drying
freeze drying
osmotic fruit dehidration
preparation of fruit for drying
dry fruit
fruit vacuum drying
}
technology of starch and modified starch
amylase
amylopectin
amylose
autoclave
centrifugation
electrochemical methods
enzyme
glucose
hydrolysis
iodine affinity
crystallization
organoleptic method
polymorphism
polyols
source
}
}
Definition
Hyponyms
Srb
Embed 📌
NAPOMENA: link stila je dovoljno JEDNOM ugraditi na html strani
Photos
URL
PDF documents
Sound
prehrambena tehnologija
autohtone bakterije mlečne kiseline
autohtone bakterije mlečne kiseline
funkcionalna hrana
prebiotici
probiotici
protektivne kulture
sinbiotici
starter kulture
hemijski sastav voća i povrća
aktivnost vode
autooksidacija masti
karamelizacija
osmoanabioza
potamnjivanje
refraktometrijska vrednost
suva materija
vrednost praga detekcije mirisa/arome
inovacije u proizvodnji fermentisanih mlečnih proizvoda i sireva
homogenizacija
kazein
koagulacija mleka
laktacija
laktoza
maslac
obrano mleko
pasterizacija
sinerezis
sirilo
surutka
mikrobiologija hrane
aerobna vrenja
alimentarne intoksikacije
alimentarne toksikoinfekcije
anaerobna vrenja
bakterije
biofilmovi
eukariotske ćelije
patogen
prokariotske ćelije
serotipovi
virusi
mikrobiološka bezbednost hrane
fenotip
genotip
intoksikacije
patogen
reakcija lancanog umnozavanja
projektovanje i optimizacija rashladnih postrojenja u prehrambenoj industriji
apsolutna vlažnost vazduha
ekspanzioni ventil
hlađenje
hlađenje isparavanjem
isparivač
kompresor
kompresorski parni rashladni sistemi
kondenzator
kondicioniranje vazduha
psihrometar
rashladno sredstvo
relativna vlažnost vazduha
skladištenje pri niskoj koncentraciji kiseonika
specifična entalpija vazduha
tačka mržnjenja
tačka slane
temperatura mokrog termometra
temperatura rose
temperatura suvog termometra
toplotna pumpa
toplotno opterećenje rashladne instalacije
sanitacija prehrambenih pogona
aerosoli
analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka
biofilmovi
čišćenje u mestu
deterdženti
dezinfekcija
sanitacija
sušenje voća
aktivnost vode
indirektno sušenje voća
kandirano voće
kondicioniranje sušenog voća
konvektivno sušenje voća
liofilizacija voća
osmotsko sušenje voća
priprema voća za sušenje
sušeno voće
vakum sušenje voća
tehnologija skroba i skrobnih modifikata
amilaza
amilopektin
amiloza
autoklav
centrifugiranje
elektrohemijske metode
enzim
glukoza
hidroliza
jodni afinitet
kristalizacija
organoleptička metoda
polimorfizam
polioli
sirovina
Definicija
Sinonimi
Skraćenica
Podkoncepti
Bibliografija
Eng
Embed 📌
NAPOMENA: link stila je dovoljno JEDNOM ugraditi na html strani
Fotografije
Linkovi
PDF dokumenta
Zvuk