|
Termin:
|
aerobna vrenja
|
|
Definicija:
|
Aerobna vrenja su biohemijski procesi koji se odvijaju pod uticajem mikroorganizama u prisustvu kiseonika. Najznačajnije fermentacije ovog tipa su sirćetna, limunska, fumarna, glukonska, itakonska, sorbična i druge. |
|
Sinonimi:
|
|
|
Skraćenice:
|
|
|
Nadređeni koncept:
|
mikrobiologija hrane
prehrambena tehnologija
poljoprivreda
|
|
Bibliografija
:
|
Tehnološka mikrobiologija biljnih proivoda, Milorad Stojanović, Miomir Nikšić, 2000
Mikrobiologija za III razred prehrambene škole, Milorad Stojanović, 1989-2009
|
|
|
Termin:
|
Aerobic fermentation
|
|
Definicija:
|
Aerobic fermentation are biochemical processes that take place under the influence of microorganisms in the presence of oxygen. The most significant types of fermentation are acetic, citric, fumaric, gluconic, itaconic, sorbic fermentation. |
|
Sinonimi:
|
---
|
|