aerobna vrenja
Biblisha biblisa NaRA biblisa

Termin: aerobna vrenja
Definicija: Aerobna vrenja su biohemijski procesi koji se odvijaju pod uticajem mikroorganizama u prisustvu kiseonika. Najznačajnije fermentacije ovog tipa su sirćetna, limunska, fumarna, glukonska, itakonska, sorbična i druge.
Sinonimi:
Skraćenice:
Nadređeni koncept: mikrobiologija hrane prehrambena tehnologija poljoprivreda
Bibliografija :

Tehnološka mikrobiologija biljnih proivoda, Milorad Stojanović, Miomir Nikšić, 2000

Mikrobiologija za III razred prehrambene škole, Milorad Stojanović, 1989-2009

Termin: Aerobic fermentation
Definicija: Aerobic fermentation are biochemical processes that take place under the influence of microorganisms in the presence of oxygen. The most significant types of fermentation are acetic, citric, fumaric, gluconic, itaconic, sorbic fermentation.
Sinonimi: ---

Pretraži korpuse: