|
Termin:
|
anaerobna vrenja
|
|
Definicija:
|
Anaerobna vrenja su biohemijski procesi koji se odvijaju pod uticajem mikroorganizama bez prisustva kiseonika. Najznačajnije fermentacije ovog tipa su alkoholna, mlečna, buterna, aceton-butina fermentacija. |
|
Sinonimi:
|
|
|
Skraćenice:
|
|
|
Nadređeni koncept:
|
mikrobiologija hrane
prehrambena tehnologija
poljoprivreda
|
|
Bibliografija
:
|
Mikrobiologija za III razred prehrambene škole, Milorad Stojanović, 1989-2009
|
|
|
Termin:
|
Anaerobic fermentation
|
|
Definicija:
|
Anaerobic fermentation are biochemical processes that take place under the influence of microorganisms without the presence of oxygen. The most significant fermentations are alcohol, lactic, butyric, acetone-butyne fermentation. |
|
Sinonimi:
|
---
|
|