Prijava
Početna
Prelistavanje
Pretraga
Registracija
karamelizacija
Biblisha
Termin:
karamelizacija
Definicija:
Proces koji se odvija pri zagrevanju šećera pri čemu dolazi do promene boje i nastajanja mirisa poznatog kao karamel.
Sinonimi:
Skraćenice:
Nadređeni koncept:
hemijski sastav voća i povrća
prehrambena tehnologija
poljoprivreda
Bibliografija :
Tehnologija voća i povrća, Goradana Niketć Aleksić, 1994
Termin:
caramelization
Definicija:
A process that occur when sugars are exposed to relatively high temperatures resulting in brown color and characteristic caramel flavor.
Sinonimi:
---
Pretraži korpuse:
SrpKor2021
SrpKor2013
srpELTeC
WikiKorpus
GeoSrpKor
RudKorp
BiKes_sr
ZlatniKorpus
SkolKor
SrFudKo
matematika
EsFudKo
Biologija
BiologiMD
Plain lemma
Konkordance 🔎
Frekvencije oblika 🔎