|
Termin:
|
vrednost praga detekcije mirisa/arome
|
|
Definicija:
|
Najniža koncentracija nekog jedinjenja koja se može detektovati pomoću čula mirisa, odnosno mirisa i/ili ukusa |
|
Sinonimi:
|
|
|
Skraćenice:
|
|
|
Nadređeni koncept:
|
hemijski sastav voća i povrća
prehrambena tehnologija
poljoprivreda
|
|
Bibliografija
:
|
Kvalitet i analiza namirnica, knjiga druga: metodi analize namirnica, , Grujić, R., Marjanović, N., Radovanović, R., Popov-Raljić, J.,, 2007
Flavour Thresholds – Compilations of flavour threshold values in water and other media, Van Gemert, L. J., 2011
|
|
|
Termin:
|
Odour/flavour threshold values
|
|
Definicija:
|
The lowest concentration of a certain compound that is perceivable by the human sense of smell (odour)/ all perceptions based on the senses of odour and/or taste and/or the common chemical sense (flavour) |
|
Sinonimi:
|
---
|
|