img

vrednost praga detekcije mirisa/arome

Termin: vrednost praga detekcije mirisa/arome
Definicija: Najniža koncentracija nekog jedinjenja koja se može detektovati pomoću čula mirisa, odnosno mirisa i/ili ukusa
Sinonimi:
Skraćenice:
Nadređeni koncept: hemijski sastav voća i povrća prehrambena tehnologija poljoprivreda
Bibliografija :

Kvalitet i analiza namirnica, knjiga druga: metodi analize namirnica, , Grujić, R., Marjanović, N., Radovanović, R., Popov-Raljić, J.,, 2007

Flavour Thresholds – Compilations of flavour threshold values in water and other media, Van Gemert, L. J., 2011


Termin: Odour/flavour threshold values
Definicija: The lowest concentration of a certain compound that is perceivable by the human sense of smell (odour)/ all perceptions based on the senses of odour and/or taste and/or the common chemical sense (flavour)
Sinonimi: ---

Pretraži korpuse: